Villa Marta je zasigurno nešto posebno….Zašto? Jeste li ikada boravili u nečemu starom 1700 godina, nečemu što je dio UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine a ujedno vrlo moderno. Ako niste a to tražite, vrlo zasigurno vam možemo reći da ste na pravom mjestu jer je luksuzna Villa Marta idealna za sve one koji žele jedinstveni smještaj nastao kao spoj 1700 godina starih Dioklecijanovih zidova i modernog interijera luksuzno uređenih soba/apartmana. Svi posjetitelji predivnog grada Splita imaju mogućnost razgledati Dioklecijanovu palaču, prošetati podrumima palače, a vi ćete kao gost luksuzne Ville Marte biti jedni od rijetkih turista koji će moći prošetati i po zidinama, ispijati jutarnju kavu ili pak popiti čašu dobrog vina pod zvijezdama, na terasi na vrhu Dioklecijanovih zidina sa koje se pruža veličanstven pogled na stare krovove, more, čuveni zvonik katedrale sv. Duje, brdo Marjan….
Naime izlazak na jedinu sačuvan u šetnicu Dioklecijanovih zidina je moguć upravu kroz Villu Martu i to je jedini mogući način šetnje Dioklecijanovim zidinama danas.
Villa Marta Split - Terasa
Villa Marta je bila u jako lošem stanju i u njeno obnavljanje je uloženo jako puno ljubavi i truda vrhunskih stručnjaka: arhitekata, statičara, građevinara. Sve je obavljano pod budnim okom konzervatora jer je sjeverni zid luksuzne Ville Marte kao što je već spomenuto dio Dioklecijanove palače. Jedan je profesor povijesti umjetnosti koji je boravio u Villi Marti ponio male komadiće koji se svakodnevno truse sa sjevernog zida sa sobom da može svojim studentima pokazati jedinstveni suvenir star1700 godina.
U povijesnim knjigama se može pronaći da je luksuzna Villa Marta bila ujedno i zgrada za obranu zidina od Turaka.

Villa Marta se sastoji od dvije luksuzne sobe sa kupatilima (svaka soba se nalazi na zasebnoj etaži i kao takve mogu biti zasebne smještajne jedinice, s tim da posebno treba izdvojiti kupaonicu u sobi na prvoj etaži koja je integrirana u 1700 godina stari zid ) i dvoetažnog apartmana koji je na donjoj etaži soba sa kupatilom, a u potkrovlju dnevni dio sa kuhinjom i prekrasnom terasom sa koje se pruža veličanstven pogled.

U neposrednoj blizini luksuzne Ville Marte nalazi se mali mediteranski trg sa kafićima na kojoj ispijajući kavicu možete odmah iskusiti i osjetiti puls ovog prekrasnog grada.